Son yıllarda kaşların dış ucunun yukarıya kalkık olması tercih edilen bir görünüm olabilmektedir. Bu uygulama 2 farklı yöntemle yapılabilmektedir.
Diğer yöntem kaşın ip askı ile kaldırılmasıdır.
Vücutta eriyebilen ameliyat iplikleriyle aynı maddeden üretilmiş özel ipler bu amaçla kullanılmaktadır. Bu iplerin üzerinde yer alan özel çentikler ve koniler ipin konduğu yerde ve gerginlikte kalmasını sağlamaktadır. Bölge temizlenir, iplerin giriş alanı lokal anesteziyle uyuşturulur ve ince iğnelerle ipler yerleştirir. Kaldırma etkisi anında görülmektedir. İpler 6 ay içinde erirken uyardıkları kolajen sentezi kaldırma etkisini 1-2 yıla uzatır.
İp askının yan etkileri nelerdir?
Oluşabilecek yan etkiler geçicidir. İşlemden sonra morluk ve hafif ödem oluşabilir, gerginlik veya doluluk hissi duyulabilir . Bu yan etkiler birkaç gün içinde geçer. İşlem sonrası günlük hayata devam edilebilir. İşlem sonrasında 7-10 gün sırt üstü yatılması önerilmektedir.
Hangi kişilere uygulanamaz?
Gebelik, hastanın genel durumu bozan hastalıkların olması, şiddetli romatizmal hastalıkları olanlar, bağışıklık sistemi bozukluğu olanlar, enfeksiyonu olan hastalara işlem uygulanamaz.